viernes, 30 de marzo de 2012

CRÒNICA+FOTOS+VIDEOS 29M A RIPOLLET


[CAT]
Avui dia 29 de març, 29M, hi havia convocada una vaga general de treball i de consum. Des de les 00:00 fins a les 24:00h. hi ha hagut diverses accions i actes a la vila de Ripollet. 

A les 5:45, s'han començat a veure els primers piquets informatius als diferents polígons de Ripollet. Els piquets els conformaven persones de diversa afinitat política, sindical i/o tan sols treballadors. El matí ha anat passant sense incidents. A partir de les 8:00, podia veure's la congregació de piquets, reunint-se ja a la plaça Pere Quart per organitzar-se en les accions dintre de la ciutat. Aquesta convocatòria ha congregat més d'una trentena de persones que han fet diverses passades per moltes parts del centre, començant la ruta per la zona dels pinetons, on moltes persones s'adherien als piquets, fins acabar al col.legi Martinet. Acte seguit, s'ha començat una manifestació improvisada per totes les persones que decidien acompanyar als Piquets i formar part d'ells, des del final de la Rambla fins al Mercat, fent una volta pels pinetons de nou. Al Mercat s'ha fet una petita assemblea per fer una mica de sondeig de la gent que voldria fer una manifestació a Ripollet a les 18:00.
La resposta ha sigut majoritària, excepte algun cas que volia passar per Barcelona per afegir-se a la Manifestació que allà hi havia convocada.

A les 18:00 s'han apropat centenars de persones al Mercat per iniciar la Manifestació. En ella es podien veure tant nens, com jubilats/des, treballadors/es, aturats/des, joves i grans. Han iniciat el camí Rambla Sant Jordi cap avall, pujant pel carrer Balmes fins a la rotonda del pont del carrer Tarragona. Allà, al veure que durant el recorregut, moltíssima gent recolzava la vaga i la manifestació, han fet una paradeta per decidir què fer amb les forces que allà s'agrupaven. Per unanimitat es volia tallar una carretera principal i les dues opcions que s'escoltaven eren l'autopista AP-7 i la carretera de Barcelona. Finalment s'ha escollit creuar el pont i passar pel barri del Pont Vell i seure als Quatre Cantons. Allà, els que tornaven de la Manifestació de la ciutat Condal, s'han adherit a la de Ripollet. Junts han agafat el camí de tornada a Ripollet per passar per davant de l'Ajuntament i pujar pel carrer Padró fins la Plaça Pere Quart de nou. Al arribar s'ha donat per finalitzada la Manifestació i la gent s'ha dispersat en diversos grups amb diferents interessos. Però finalment els que quedaven han fet una petita reunió a la plaça, recordant molt a les assemblees que s'iniciaren fa gairebé un any. En ella s'han intercanviat punts de vista i comentat diferents temes. Els companys del 15M de Ripollet han aprofitat per recordar que continuen reunit-se a l'associació de veïns Can Vargas però que en breu sortiran de nou al carrer per tornar a les places i espais públics. La gent semblava molt entusiasmada amb tot el que en aquesta xerrada s'anava comentant.

Comentar breument els fets mes destacats, començant per la gran acollida que ha tingut la Vaga i Manifestació posterior a Ripollet, el bon comportament de Manifestants, l'ajuda del cossos de seguretat i el suport del veïns que no secundaven la vaga. Els únics aldarulls s'han concentrat al supermercat de la Plaça Pere Quart, ja que era un dels més contraris a la vaga i malgrat vàries vegades han avisat de que tancaven, finalment sempre tornaven a obrir. Manifestem el nostre rebuig a les accions que es van produir un cop acabada la manifestació. 

Us enllacem a les fotos i als videos que es van anar gravant durant la marxa. Us convidem també a deixar el vostre comentari sobre la jornada del 29M.

[CAST]
Hoy día 29 de marzo, 29M, había convocada una huelga general de trabajo y de consumo. Desde las 00:00 hasta las 24:00h. han habido varias acciones y actos en la villa de Ripollet. 

A las 5:45, se han empezado a ver los primeros piquetes informativos en los diferentes polígonos de Ripollet. Los piquetes los conformaban personas de diversa afinidad política, sindical y/o tan sólo trabajadores. La mañana ha ido pasando sin incidentes. A partir de las 8:00, podía verse la congregación de piquetes, reuniéndose ya en la plaza Pere Quart para organizarse en las acciones dentro de la ciudad. Esta convocatoria ha congregado más de una treintena de personas que han hecho varios pases por muchas partes del centro, empezando la ruta por la zona de los Pinetons, donde muchas personas se adherían a los piquetes, hasta acabar en el colegio Martinet. Acto seguido, se ha empezado una manifestación improvisada por todas las personas que decidían acompañar a los Piquetes y formar parte de ellos, desde el final de la Rambla hasta el Mercado, haciendo una vuelta por los Pinetons de nuevo. En el Mercado se ha hecho una pequeña asamblea para hacer un poco de sondeo de la gente que querría hacer una manifestación en Ripollet a las 18:00. La respuesta ha sido mayoritaria, excepto algún caso que quería pasar por Barcelona para añadirse a la Manifestación que allí había convocada.

A las 18:00 se han acercado centenares de personas al Mercado para iniciar la Manifestación. En ella se podían ver a tanto niños, como jubilados/das, trabajadores/as, parados/das, jóvenes y mayores. Han iniciado el camino Rambla Sant Jordi hacia abajo, subiendo por la calle Balmes hasta la rotonda del puente de la calle Tarragona. Allí, al ver que durante el recorrido, muchísima gente apoyaba la huelga y la manifestación, han hecho una parada para decidir qué hacer con las fuerzas que allí se agrupaban. Por unanimidad se quería cortar una carretera principal y las dos opciones que se escuchaban eran la autopista AP-7 y la carretera de Barcelona. Finalmente se ha escogido cruzar el puente y pasar por el barrio del Pont Vell y sentarse en los Quatre Cantons. Allí, los que volvían de la Manifestación de la ciudad Condal, se han adherido a la de Ripollet. Juntos han cogido el camino de vuelta a Ripollet para pasar por delante del Ayuntamiento y subir por la calle Padró hasta la Plaza Pere Quart de nuevo. Al llegar se ha dado por finalizada la Manifestación y la gente se ha dispersado en varios grupos con diferentes intereses. Pero finalmente los que quedaban han hecho una pequeña reunión en la plaza, recordando mucho a las asambleas que se iniciaron hace casi un año. En ella se han intercambiado puntos de vista y comentado diferentes temas. Los compañeros del 15M de Ripollet han aprovechado para recordar que continúan reuniéndose en la asociación de vecinos Can Vargas pero que en breve saldrán de nuevo a la calle para volver a las plazas y espacios públicos. La gente parecía muy entusiasmada con todo lo que en esta charla se iba comentando.

Comentar brevemente los hechos más destacados, empezando por la gran acogida que ha tenido la Huelga y Manifestación posterior en Ripollet, el buen comportamiento de Manifestantes, la ayuda de los cuerpos de seguridad y el apoyo de los vecinos que no secundaban la huelga. Los únicos disturbios se han concentrado en el supermercado de la Plaza Pere Quart, puesto que era uno de los más contrarios a la huelga y a pesar de que varias veces han avisado de que cerraban, finalmente siempre volvían a abrir. Manifestamos nuestro rechazo a las acciones que se produjeron una vez acabada la manifestación.

Os enlazamos a las fotos y a los vídeos que se fueron grabando durante la marcha. Os invitamos también a dejar vuestro comentario sobre la jornada del 29M. 









No hay comentarios:

Publicar un comentario